31 August, 2009

Adess, Mak Aku Nie..

Smlm aku kuar melepak ngan mak & kakak aku.. Gi melayan mak aku nk cr ape ntah.. abis semua pelusuk kajang & semenyih kiteorg pg.. Rupe2nye mak aku nk cr kain untuk wat lgsir.. aku mmg x berminat sgt bab2 nie, so aku la yg drive & tggu lam kete sementara mak aku & kakak aku lak pg mencari kain yg dorg cr tu.. Byk tmpat kiteorg pg, ade je yg mak aku x kenan.. aku pun xtau la kain yg mcm mane yg dia cr.. smpai kt 1 tmpat nie, aku pun park la depan kedai jual kain2.. akak aku dh surrender xnak temankan mak aku.. so, kakak aku pun lepak la lam kete ngn aku.. aku layan novel, smentara nk tggu mak aku.

Kakak aku kt belakang dh tersandar dh.. konon pning2.. trick nk berbuke la tu.. Punye la best melayan novel yg aku bwk dr umah, then kakak aku ajak borak2.. X lame tu aku nampak mak aku kuar dr kedai jual kain & sbuk melihat2 kedai2 lain yg sederet ngan kdai kain. Aku usya je mak aku.. konfiden je mak aku pg kt tempat kete aku parking..

Aku mule heran, npe mak aku menuju kearah belah kanan? pdhal dia duk sebelah aku.. belah kanan aku kete Kancil Merah.. Skali lg mak aku konfiden pgang pintu kiri kete Kancil Merah & try nk bukak.. aku punye la gelak mcm kimeks, tgk mak aku nk bukak pintu kete kancil merah tu.. Mak aku time tu dh terkjut cz kete itam anak dia tibe2 bertukar jd merah.. then mak aku pg kt sebelah.. aku ingat, aku sorg je nmpak, kakak aku pun nampak gak.. mkin berdekah la aku ketawakan mak aku... mmg xleh blah.. mak aku lak wat muke "innocent"... Then mak aku pun ketawe cz dia dh slh kete.. kiteorg bertige gelak bagai nk pecah perut.. aku amik mase 10 minit utk stop ketawe.. mmg xleh blah.. smpai meleleh airmate aku nk tahan ketawa.. astaga... mak...mak..

** Kakak aku kate "ko gelakkan je mak tu, mak tu klu kite kne bukan main lg ketawe.."

p/s : mak, ampuni la ank mu ini... wakakakakakkakakkaakakakakakakak

5 comments:

abang besi said...

tak baik gelakkan mak.nanti kena sumpah jadi wak lu baru lu tau.

BajuKurung said...

hakhakhak.. xpe, mak aku dh ampunkan...

she-G said...

ale....tak pom raya nanti leh salam2 gik..wahahaha..dasar anak kurang ajaran

abang besi said...

majuk lg ke?sape yg ptt majuk?koi ke..aok?

BajuKurung said...

she-G : sye xleh tahan ktawe la time tu.. wakakakaka

abg besi :ape kes aku nk mjuk?? x comel la..