03 September, 2009

Adik Aku Wat Hal Lg!!!..

Smlm, time nk berbuka... aku bru je nk nganga mulut ngan sopan.. tibe2 HP aku berbunyi..

Mak Aku : Kin, ko blik skrg.. adik ko x blik2 umah lg nie.. dr petang td dia kuar, smpai berbuka x blik2 lg nie... (dlm nada sebak)

Ish... aku xleh dgr lak sore mak aku cm tu..

Aku : Ok2, mak duk je umah, org blik skrg..

X smpat aku jamah ape2 utk berbuka... hnye air je aku teguk.. Trus aku kemas2 beg & blik umah parents aku kt Semenyih (seb baik x jauh). Ayah aku xde cz blik kampung.. Abg, Kakak & Abg ipar aku pun xde.. hnye mak aku.. ishhhhhh... jiwe kacau tul!!

Sepanjang perjalanan mulut aku x henti2 berzikir.. mcm2 doa aku bc agr Allah sntiase selamatkan adik aku.. Jiwe aku berkecamuk.. Tibe2 aku teringat gelagat & kerenah adik aku.. huh.. hati aku sebak.. satu2nye adik aku.. Smoga ko slamat, dik.. Jammed m'buatkan aku smakin tension.. amat tension.. dan Akhirnye.. smpai jugak aku kt Bandar Tasik Kesuma, Semenyih..

Aku membelok msuk ke lorong rumah, dr jauh aku nmpak 1 kelibat.. aku kenal kelibat tu.. ikutkan hati nk je aku lggar.. biar ko rase!!! Tp aku stop kt tepi jalan..

Kelibat tersebut : ko nk gi mane???

Aku : Kimeks ko arrrrrrrr!!!!!!!!! Ko blik skrg!!!! (hati aku dh PANAS)



***Adik aku gi potong rmbut sbb next week dia exam UPSR, MENGONG gi tggu giliran smpai
mlm!! Cam BABA!!

p/s : dlm ati, aku syukur sgt2 cz adik aku selamat.. hurmmmmmm... Pizi2...

12 comments:

oked said...

belikan adek lu sbijik henpon..aja die bwk kmane2..nnt ilg tggl col je

she-G said...

cam tak jalan je oked...kam dgn henpom2 same ilang...

she-G said...

oked...busi ke..cam kurg aktif jep...jualan laku ek?ayat pom cam baik jer...dah tak shuffle dah ayat

BajuKurung said...

oked : lu ingat gua zaman purba ke?? jgnkan adik gua, anak buah gua yg bru 3thn pun dh ade HP tau.. mslhnye HP dia TERtggl kt umah..

she-G : Dia x pnh lg hilang HP, slalu DIRI DIA je yg hilang.. skit ati tul..

Oked skrg dh x mcm dlu.. dia dh x typo... muahahaha...

oked said...

bk: ape kate lu biarkan je adek lu gmemane..tayah glabah ckp mak lu..nnt mak lu akn tbiase..ni kalo da lu turut gelabah payah r..

lu pesan adek lu mintak izin sebelom klua..gua nk g deting ngn ipo pon gua gtau mak gua tau

sheG: cikgu darjah 6 aja

she-G said...

BK : tak besh dah oked dah baik daa...cam kureng seri jep

oked : mane ke'typo'an dan shuflelan ayat2 mu oked...aku merindui mu..ting tong

BajuKurung said...

oked : gua glabah?? slh org la.. klu ikutkan gua mls nk blik.. tp mak gua suruh.. cz ayah gua xde.. so, gua blik.. sbb tu gua suh mak gua duk umah je.. gua lhir dlu ke lu ?? gua dh 24 thn jd kakak.. lu ape tau??

she-G : akak xtau dia typo kt YM pulak..

she-G said...

wosh wosh BK...jgn emo ngat bulan pose2 nih...lagik satu...slow2 la sket tang akak tuh...hehehe

BajuKurung said...

wahhhhhhhhhh... AKAK SHE-G!!!! ahaks..

opss.. sowiiii...

afiq ohh afiq said...

pfft.. memang kakak yang berwibawa..

she-G said...

kukatakan.... CESSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!

BajuKurung said...

afiq : well, u know me... ahaks..

she-G : blajar utk trma hakikat..