17 August, 2009

Adegan Bulan Pose...

(Pic nie time smbut ulangtahun perkahwinan mak ayah aku yg ke 30)

Hikhikhik.. aku suke ngan tjuk aku kali nie.. tibe2 lak tingat ksh2 dlu.. Aku start pose umo aku 7thn.. tp kejadian nie berlaku time umo aku 5 thn.. nk dijadikan citer.. aku nie dibesarkan dlm keluarga yg agak bz.. mak ayah aku bkerje.. so, tggl la aku ngan abg & kakak aku yg x gune time tu.. hikhik.. so, mlm tu aku pun kate la kt mak aku suh kjutkn aku bgn sahur.. ayah aku la pling hepi cz anak kesygan dia nie dh mule nk pose..

Kul 4.30 pg ayah aku dh kjutkan aku.. cm bese, aku nie mmg sng dikejutkan.. ayah aku pegang tapak kaki aku je aku dh leh bgn.. ayah aku akan buat mcm tu tiap kali nk kjutkan kiteorg.. xtau ape motifnye.. ade la sbb2nye kot.. itu bukan main point citer aku skrg... citernye adalah gelagat aku time bulan pose.. aku tgk abg & kakak aku lek je pose..so aku nie pun nk lagak cm dorg ar.. tp, kul 11 lbih aku dh start jd x tntu arah. aku ke hulu ke hilir ke dpur. nk bukak peti ais, abg aku duk usya jek.. ish.. xleh jd nie.. ish.. prut aku wt hal.. bnyik2 lak dia.. hurmm..

x lame tu, aku tgk abg aku dh kuar gi umah mmber dia kot.. akak aku lak ngah sedap membute..
saat yg ditggu2 dh tibe.. aku pun pe lg.. bukak le peti ais mncari ape yg ade.. HUH! KECEWE SGGUH hati aku.. hancur luluh.. asl lak xde mknan lam peti nie? mak aku leh bc ati aku ke? slalu ade je mknan lam peti nie.. cm mane lak leh ghaib? xpe.... aku sbr lg.. PERKH!! aku dh nmpak ssuatu..

Pelan2 aku bukak tin milo, aku amik roti.... Mmg saat2 nie ROTI Letak MILO menjadi peberet aku.. Bismillah....

Aku tersnyum sorg2.. :P


(time berbuke je, aku la mcm org yg x bgn sahur..hikhik..lakonan msti hebat..)

p/s : umo 7 thn, aku dh leh pose pnuh tnpa mkn roti & milo lg..

9 comments:

oked said...

sedapnye sambal udg gua

aishah_conteng_je said...

samapi kat sini kamu promote sambal udang kamu ye~

BajuKurung said...

tu la psl.. xleh blah.. sdap mane la smbal udang dia tu..

she-G said...

tomel la die punya dimple...cam dimple kapaldia hahaha

BajuKurung said...

hikhik.. eh kamu she-G, jgn komen cm berbaur pujian.. nnti ade org menidakkan kate2 kamu..
thx ye she-G, leh tlg bgtau kt oked x yg kite tomel cm dimple daripadadia.. wakakaka..

oked said...

uik..sambal udang da abes..waaaa..penat soping last2 sambal udg abes

BajuKurung said...

oked : dilarang membuat iklan berbaur makanan disini ye...

TerubukMasin said...

bgus la lakonan lu arrr..
yg tk bgusnye...
team lu klh ari nie..
gua tknk gelak bnyk..
gua glk sket je..
wakakakaka..

BajuKurung said...

cit.. weh terubuk.. gua ade buat post khas psl bole kan? leh x lu jgn cirit kt sni.. lu jgn takbur sgt.. Team SETAN GONDOL lu tu dh x sehebat lu..