12 August, 2009

Adik AKu Wat Hal....


(skrg umo dia dh 12 thn da.. dia dh x mcm dlu)

Kejadian nie berlaku pd thn 2000.. time tu aku Form 3, adik (Pizi) aku lak bru b'umo 3 thn.. Untuk pengetahuan am korg, aku anak no 3 dr 4 org adik beradik.. so, secare otomatik adik aku tu anak last la.. jauh kan beza umo dia ngan aku.. 12 thn...

Satu hr tue, aku, mak, kakak & adik aku pg shopping complex utk membeli baju raye.. adik aku nie pulak jnis xnak dipegang.. klu dia jln x suke org pimpin tgn dia.. then aku geram, aku cubit adik aku tnpa disedari oleh mak aku.. time tu adik aku x reti lg nk ngadu2.. berkerut dahi dia menahan skit.. aku snyum puas.. "pdn muke ko, degil sgt" aku ckp lam ati.. mak aku pun suh kiteoeg biarkan je dia jln sndiri smbil kiteorg sume memerhati je gerak geri gedik dia tu.. huh.. x duduk diam.. kjap kesana, kjap ksini.. ati aku dh mule pns tgk aksi dia cz time tu mak aku xleh nk konsentret memilih baju raye aku..

aku usya pns je kt adik aku... then aku tgk dia pg kt kaunter bayaran.. dia pndng je org2 yg beratur utk byr pkaian msing.. then, aku tgk dia stop kt blakang & usya je minachi yg beratur di kaunter bayaran tu.. x lame tu........................................................

"Aaaaaaaaaaaaa.... " jeritan pendek dr minachi tersebut.. sume org memandang adik aku dgn pnuh minat & snyum2.. rupe2nye2 adik aku MERABE bontot minachi tersbut... Aku trus trik tgn dia & bwk lari kt mak aku.. Huh.. memalukan btul, msti org2 sume ingat aku yg ajar..

note utk adik aku (dia xkan bc blog nie) : ko nie dik, minachi yg ko minat??? hoiiisssshhhh!!!!

p/s : aku tau ape yg minachi tu kate lam ati dia.. tp aku xleh bgtau kt cni, cz nnti leh pesongkan pemahaman para pembace..

sekian....

10 comments:

TerubukMasin said...

perghhh..bhya gk kes adik lu nie..hehe..bdk kecik tk tau pe2 lae..

**gua berminat la pict kt atas nu..bleh jdi model MU..hehe..gurau ekk..

Luca De Ketiak said...

gua naik silau baca blog ni..

gua kena sendengkan gua punye skrin, lu tau tak gua punye susah?

[ o k e d ] said...

gua sokong luca..BajuKurung,jap g lu bole tsenarai antara org2 yg mempunyai blog yg susa dibaca..tuka background r weyh..nk gua tlg tukakan ke?wat simple mcm luca pon bole pe

BajuKurung said...

TerubukMasin : MU2 lu jgn sbut.. gua elergik la ngan MU..

Luca : lu jgn byk bunyi.. kang gua post psl lu lg.. gua de byk story psl lu nie.. haa.. kang lu market oked ssh ati lak..

oked : lu jgn wat hal.. luca punye blog pas bc gua trus tutup.. cz xde daye tarikan.. xde kaler.. wakakaka

[ o k e d ] said...

erk..gua rase name lu plg up kat umah luca..kalo umah gua lu bole tinggalkan kesan..gua saspek name lu plg byk kt umah gua...umah pidomat pon name lu gak nek..mane2 r name lu sepah2..fesbuk gua je kurang

afiq ohh afiq said...

haha..
gua tengok lu dgn oked nih da macam adek beradek dah..

BajuKurung said...

hahaha.. lu lom tgk gua ngan lu.. gua xtau nnti lu klem ape pulak.. huhuhu..

BajuKurung said...

hakhakhak.. oked.. lu kne trime hakikat.. boss gua suh gua gune sebaik mgkin perkhidmatan internet nie.. cz nnti bazir je byr tp x digunakn sbaik mgkin.. gua dpt elaun semak dr luca & pidomat.. lu xtau.. (stelah di edit!!)

p/s : Oked : thx, baba!

[ o k e d ] said...

baba lu!!!

BajuKurung said...

haahahahaha.. ati pns lak? kan name saintifik lu tu.. muahahahhahahaha..