13 August, 2009

Boss Aku...

1 hari tu, aku stay kt ofis smpai kul 6.30 ptg.. time tu Big Boss aku bru abis meeting ngan Someone.. then x lame tu aku mintak izin utk blik (dlm hati aku nk suh dia blik gak cz aku kne tutup ofis).. Seb baik boss aku phm. then dia pun kmas2 document dia utk blik.. aku tgk dia ke hulu ke hilir mcm cr ssuatu.. aku tnye la.. "Cr Ape En Usop?" dia pndang muke aku "cr kunci kete" dia bls pndek.. then aku bebel2 sket.. suh dia dia ingat blik dia letak mane.. then dia kate mgkin kunci tu tertggl kt restoran bwh ofis aku nie kot.. dia pun trun..

Lame gak la boss aku cau dr ofis.. ooo.. mgkin dia dh jmpe kunci kot.. aku pun knci ofis & trus turun nk pg kt kete.. smpai kt bwh je, aku terserempak ngan bos aku.. aku heran org tua nie x blik lg ke?

Boss Aku : Kin, naik blik bukak ofis cr kunci kete sye.. xde kt restoran td..

aku ngah pns ati naik le blik bukak ofis & cr keliling ofis aku.. x lame tu boss aku kuar kt depan beranda ofis sperti mencari ssuatu.. yang aku nie pulak tgh pnas ati cr kunci kete boss aku yg x jmpe2.. klu hp leh aku miskol.. nie kunci, nk miskol celah mne.. aku dh menyirap dh cz cr bende x jmpe. bertgkus lumus aku cr kunci kete bos aku, tp x gak jmpe2.. aku dh bebel2 lam ati, mane la dia letak kunci dia nie.. hish! x lame tu..

"kin, xyah cr.. sye lupe Pojie (abg ofis aku) bwk kete sye pg servis" bos aku bersuara lembut sgt2 kt aku...

Seb baik la Boss.. Aku kunci ofis & t rus blik tnpa toleh2 kt ofis aku lg.. huh!

2 comments:

[ o k e d ] said...

restoren bwh opis lu hidang air yg direndam semut..lu jgn pegi lg..nnt mnjadi2 typo lu

BajuKurung said...

oit.. utk pengetahuan lu.. gua dh x mkn kt restoran tu sbb gua anti dengan owner dia.. gua slalu doa restoren tu tutup.. tuhan makbulkan doa gua, skrg restoran tu da nk tuka owner..