04 August, 2009

Aku & Kereta Baru..

Kejadian nie berlaku pd thn nie gak.. aku adlah atr org yg teruja sgt nk beli kete pd waktu itu.. aku bru je dpt lesen bkn 3 thn nie.. tu yg smangat berkobar2 nk bli kete utk kemudahan aku blik ke umah parents aku di semenyih.. asyik la menyusahkan ayah aku gi dtg amik.. sian gak kt dia.. mmg la putrajaya ke smenyih x jauh.. tp, sian gak la..

Setelah berssh payah menyiapkan dokumen2 pnting yg phak bank prlukan dr aku, akhirnye aku dpt juga memiliki sbuah kete yg bukan kete idaman aku, tp kete yg mmpu aku miliki setakat ini... huhu.. aku sbnrnye nk amik Mitsubishi Lancer.. tp... berbalik pd citer aku.. kakak perodua yg deal kete aku telah berssh payah menghantar kete aku kt putrajaya.. time tu aku tgh kje, so dia hntar direct kt ofis aku.. perkh!, time tu tuhan je la yg tau betape syukur nye aku dgn pemberian rzki kt aku.. aku pun membawe pulang kete aku ke rumah.. best doww.. mlm tu jugak aku bwk blik umah parents aku nk tnjuk kt dorg yg aku berjaye mmbeli kte utk memudahkan aku blik bsuh baju tiap2 mggu if penyakit malas aku dtg... pas lepak2 jap kt umah parents aku, mlm tu jugak aku blik ke putrajaya cz esoknye aku kje..

Esoknye, aku bersiap2 mcm bese nk ke ofis.. dgn pg2 aku ngah blur, aku pun pg menuju ke perhentian bas.. jam dh menunjukkan pkul 8.00 a.m., masih awl.. tp, bas yg pg ke opis aku haram gak x nmpak2.. slalunye time2 cm nie berderet2 bas.. aku pun lek je la menunggu bas yg x kunjung tibe.. smpai la jam pkul 8.20.. aku dh rsau dh nie.. ish.. mane la bas nie.. x pnh2 xde bas, hr nie cm nk pedajal aku jek bas Nadi Putra nie.. aku dh mule gelisah dh nie.. tibe2....
ade sbuah kete viva itam lalu depan aku.. dlm hati aku kate "cntik gak viva rupenye"

Tingat yg smlm kakak dealer perodua tu ssh payah antar kete aku ofis aku smlm.. lalu aku blah dr BUS STOP trus menonong cr kete baru aku yg aku park baik pnye kt depan Blok flat aku..

p/s : dlm kete tu tuhan je tau hati aku snyum cm mane.. ahaks..

note hampeh : utk kwn aku si Zam a.k.a Kaver...aku asl org ssh, leh x sdar yg aku mmpu li kete.. ko jgn perli2 aku lg,k.. sepak ko kang..

8 comments:

Luca De Ketiak said...

lu punye muke mcm kilang gua punye manager..

BajuKurung said...

hehehe.. muke gua tarap manager je ek? len kali kasi up la sket luca.. thx cz sudi sggah kt gua punye page.. luca, manager gua pun ade pkai tawas mcm lu gak..

Anonymous said...

Bro..lenkali kalo ada keta tu jangan la ngada2 naik nadi putra..meh panjat moto gua ni...dah lamer x der rider....leh gak mendada...gatal lak blakang wa ni..wa..wa..wak lu...(The Bulu Geng)

BajuKurung said...

hahahaha... i know who u r bro bulu.. hahaha.. lawak tui la.. kt cni pun hang tabok bulu hang noo..

Rara said...

aku dh rasmi keta viva warna hitam tu..hihihihihihihihihihihi..ahaks jgn jeles..haha

BajuKurung said...

hahaha.. aku bg naik pun sbb nk suh ko tgglkan plastik.. sbg upah, aku bg la ko naik.. hahaha..

jojierox said...

dan aku la yg paling lama menepek dlm kete dia..oh yes! kosi depan kepunyaan aku..jgn sesape brani ubah seat position tersebut..

BajuKurung said...

hahahaha.. jojie, seat depan x pnh berubah, aku ingat lg.. ko lg jd PA aku lam kete, tlg amikkan duit tol.. tlg pgang mknan & mnuman aku.. huhu..