11 August, 2009

Bagai .................. Minyak Yg Penuh !!



Yg Pkai T-Shirt Oren tu Adik Aku (ngan kezen2 ksygn aku)


Ksh nie psl adik aku lg.. dia nie kan mmg la, aku xtau la mak aku leh kenan perangai sape, nk kate perangai aku, x jugak... cz aku sopan jek, ske wat hal sndiri & ske lepak lam bilik sorg2.. (sopan kan aku) huhu..

Kisah nie bkn nk citer psl perangai dia.. tp, psl pelajaran dia.. sgguh pun aku jarang blik semenyih, tp soal pelajaran adik aku aku amat tegas... then, ade 1 mggu tu (Jun 2009), aku blik la ke pgkuan keluarga tercinta.. ahaks... sesampe je, aku rilek2, tgk tv, borak2 ngan mak aku.. tibe2.....

Mak Aku : Cin (pggilan manje aku dlm fmily), ko tgk kertas karangan pekse pizi bru2 nie... (gelaran adik aku, name sbnr MOHD HAFIZI AIMAN - 12thn)

Aku : Nape? Truk ke? (aku tibe2 pns.. wlupun x wat warm up)

Mak Aku : Ko gi ar mintak ketas pekse dia..

Aku : Dik ooo Dik.. (pggil adik aku kt halaman umah ngan btulkn beskal dia)

Adik Aku : Pe ?? (adik aku menyahut)

Aku : Bak sni ketas2 pekse ko.. ske ko sorok ngan aku kan??

Leh lak adik aku sengih2 masuk umah, trus gi amik ketas2 pekse dia... aku dh smakin pnas ati tgk dia sengih2.. aku dh x sbr nie nk tgk ketas pekse dia.. Adik aku trus pas kan ketas pekse kat aku.. tanpe berlengah aku trus check ketas karangan dia.. aku bc tang Cikgu dia bulatkan ngan pen merah....

"........Kasih sayang ibu sesungguhnya membawa ke syurga, kasih sayang ayah pula hingga ke akhir nyawa. Mereka menjaga dan mendidik kita bagaikan MENAKUNG minyak yang penuh....."

hey, WTF??? ko dh memalukan akak ko yg dpt A time UPSR dlu.. Cis xleh jd.. Aku kejar adik aku yg berlari ke dapur.. "MENAKUNG Abah ko!!" smbil piat2 tinge dia.. geram tul aku.. byk kali aku suh dia bc buku.. pemalas.. amik ko!!

p/s - adik aku drjah 6 skrg nie.. satu2nye adik yg aku ade..

11 comments:

[ o k e d ] said...

kemane tumpahnya kuah kalo tak ke meje kan...

BajuKurung said...

kuah gua tumpah kt lam pggan.. kuah lu tumpah lam nasik ek?

[ o k e d ] said...

meje..sbb da tumpa kan..kalo dlm pinggan tu kira lauk r..

BajuKurung said...

x, slalu adik gua ceduk kuah kompom tumpah kt pggn gua cz dia klu mkn duk sblah gua..

aishah_conteng_je said...

comelnye adik kamu tu..muka nakal je~

BajuKurung said...

hahaha.. tau xpe.. dia x mcm sye.. sopan.. ahaks..

Anonymous said...

-the bulu's geng-

Menakung wakakaka...lebih kurang ngan anak sedara aku gak...karangan gi berkelah lbh kurang mcm ni isinya "lepas mak saya mandi, ayah saya mandi, lepas ayah saya mandi, abang saya mandi"...sangap aku baca..satu satu dia tulis sorang sorang dia kasik que...

BajuKurung said...

"lepas abg sye mandi, sye mandi, lepas sye mandi......bla..bla..bla..bla.." smpai abis sume org yg berkelah kt situ dia tulis..

niza dan niza. said...

haha.
smuanya kene masuk dajah satu balik.serius.i tak main2.rosak rosak pelajar skrg.inilah kgunaan guru masa depan :)

BajuKurung said...

erk..

Niza : idea kamu x bgus, cz akan meningkatkan lg kos.. msuk drjah 1 blik?? nnti adik sye mkin menjadi2 kesengalan dia..

LiYaNa.MaZLaN said...

hahaha...
orang time tu de kan kak?
sengal je...

adik akk ni cam best je..
tp seb bek dia x kaco org kat sne..
wawa je kaco..
manja tol wawa tu..

akk, cite pasal wawa plak!