10 August, 2009

Baby Tua... Wakakaka!! (tribute to Anis)

Kisah nie time aku ngan roomate aku (anis) gi lepak mnum kt rstoran mamak (xde la gemor sgt ngan mamak nie) hikhikhik...Bkn mamak nie yg aku nk citer kan tp adlh psl ssorg.. huhuhu..

Kisahnye begini.. nie wat kali pertame aku ngan anis nk jmpe sorg mamat nie (yg dikenali melalui Tagged) mmg xleh blah kan? adat la, klu dh berkwn, kompom dorg nk jmpe.. dan skali lg, aku kompom la ikut same.. (aku kan pelangkap mjlis...) ahaks.. Yg bgusnye ttg mamat nie, dia ade gak la usaha nk jmpe, bkn stgh lelaki, ade ke suh ppuan yg dtg kt dia utk jmpe kali pertama.. klu aku la, hempuk je ngan rim kete... so, mamat tu smpai jugak akhirnye kt putrajaya nie... tp....... dia bkn dtg sorg or berdua.. tp ngan 4 kete... (korg bygkan) Aku ngan Anis je.. dia leh lak berkonvoi dtg smpai 4 kete.. mmg xleh blah, msing2 meMOYO ngan kete Honda & Kete2 Msia.. sume nk rem2 mnyk.. mmg xleh blah time tu.. then, kete aku dpn skali cz aku nk tnjuk jln nk pg restoran mamak utk kiteorg lepak mnum.. setibanye kt sane.. aku tgk rmai sgt kwn2 mamat tu (ye la, 4 kete kot..) tp, dlm ramai2 lelaki, ade la jugak terselit 2 minah gedik sorg kurus sorg gmok.. mane angkut aku pun xtau.. then, aku ngan anis nie lek jek.. cntrol macho.. hikhik.. aku salam la ngan ppuan2 nie.. didahului dgn Anis then bru aku.. yg menarik nye adalah ttg ppuan kurus nie........

(insan yg terlibat - ANIS, AKU & PPUAN KURUS)

Anis : ai (salam)

Anis lg : Anis....

Ppuan Kurus : ai (snyum lebor) .... BABY..

Aku : (salam) Ekin...

Ppuan Krus : BABY...

Aku : Ha?? ape???

Ppuan Kurus : (konfiden) BABY!!

Huh.. BABY???? Aku ngan Anis cntrol.. kiteorg sopan je kt tmpat makan tu.. respek tetamu & wat cm bese je.. dgr citer POYO dorg2 tu, smbil tendang2 kaki kt bwk meja bile part2 GEBANG..

-Smpai umah je aku ngan anis cm bse la... smpai esok pg aku ngan anis membahan BABY TUA tu...

(BABY TUA tu umo dia sebaye ngan Abg AKu, bkn sebaye ank buah aku yg bru lahir)

p/s : Ppuan Gemok tu time blik je kiteorg slm, cz time dtg tu dia X salam ngan kiteorg..

12 comments:

jojierox said...

wakakakakaka! macam sial.. baby la sgt.. baby tang mana tatauuuu~... wakakakakkakaka! babi la sesuai.. bkn baby.. muntahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kalerful khas dari aku utk BABY dlm post terbaru nie..wakkakakaka!

BajuKurung said...

wakakakaka.. nis, ko ingat x muke yakin dia time dia sbut BABY.. smpai mati aku xleh lupe.. unless aku hilang ingatan.. muahahaha..

[ o k e d ] said...

gua ader knal 3 org baby tua dlm idop gua..

001.baby ank mama gua..beliau mmg cute kecik comel mcm baby..layak tuk gua panggel beliau baby wpon beliau tua 5 6 taon dr gua
002.baby budak dpn bilik gua..bdn 2 x ganda dr gua..indulge..gedik..ngade2 nk org pnggel beliau baby..
003.pmpn yg ngorat laki gua..laki gua pon da tpikat ngn beliau..psycho..ade laki tp ttp nk ngorat laki gua..ksian gua..dituduh sbg perampas kbahagiaan baby tuh..pdahal gua da btahun ngn laki gua..da ader ank pon..n beliau baru 6bln kwn ngn laki gua..BEBE NGN BABY SAME MCM BABIK KAN

p/s:sila baca p/s lu..gua tak phm..ayt mcm anjang je..bahasa angkasa..tak dpt gua tafsirkan

BajuKurung said...

hakhakhak oked.. tu la, gua xleh trime klu bab2 BABY2 nie.. pale otak gua pk BABY tu Ank kecil yg bru dilahirkan dh bbrape bulan.. ade ke umo 20++ pggil BABY???

Oked : Lu x bc elok2 ke? kan gua ade citer, ade 2 org ppuan gdik yg dtg time lepak tu, sorg yg KURUS (BABY a.k.a BABA) Sorg Gemuk (gua x ingat name).. yg Gemuk tu time smpai kt restoran tu x slm gua & anis (mmber gua) dh blik bru salam...

BajuKurung said...

wakakaka.. oked.. gua dh btul kan.. Ya Ampunnnnnnnnnnnnnn... wakakakaka.. xleh blah dow..

[ o k e d ] said...

lu asal delete komen gua?hahahahah

BajuKurung said...

hahaha.. sbb komen tu akan kasik market gua turun.. gua cpt2 delete.. dont ever try this at home.. hahaha

[ o k e d ] said...

hahaha..cm baba!!!

BajuKurung said...

sape? lu ke? gua tau lame dh..

Anonymous said...

-the bulu's geng-

ekin kalo aku ada skali aku dah gelak dah tak mo senyum...baby...wakakwawakwakwak prottt..ada hati nak jadi baby...masa muda memang la baby kena dah tua bangka...org nak panggil baby eee..gegar gigi tetanggal gusi..

BajuKurung said...

wakakaka.. ko bab mengutuk org.. hoisssssshhh.. tgk aku.. x suke nk kutuk2.. lek jek.. ahaks..

jojierox said...

astaghfirullahalazim keen...wakakkakaka!