29 September, 2009

Aku Kene Sampuk...

Smlm pas blik keje, aku gi umah boss aku...
Gi amik kipas...
Smpai je umah boss aku..
Nenek & mak dia suh aku makan dlu..
Mule2 aku tolak cz aku nk diet..
Badan aku dh naik xmo turun2..
Aku dh bajet xnak makan..
Tp, x smpai hati tolak pelawaan dorg...
So, aku pun makan..

Bukan aku sorg je kt meja mkn tu..
Boss aku,anak dia & adik boss akupun ade temankan aku mkn..
(p/s: adik boss aku bru Form 4, tp ensem..)
Perkh!! mmg best nenek masak, aku kusyuk layan mknan..
Pas mkn..
Aku ke dapur bsuh pggan & borak jap ngan Nenek Bos aku..
(TM, gua mmg rajin.. so sng mak lu nnti)
Then, aku salam sume org & say thx cz bg aku mkn...

Aku dh kekenyangan, so aku kne blik..
Jam dh kul 6.30 p.m..
Aku lom solat asar..
(x elok melambat2kan solat)
So, aku bergegas blik umah..

Smpai je umah, HP aku bnyik.. ade msj..
Huh.. mamat nie sbuk tnye aku kt mane..
Aku mls nk rply..
Aku pg kt tmpat slalu aku letak kipas dgn niat nk on kipas....
Kipas xde ??????


D A M N !!!!!!!!!!!


Baba ape aku leh lupe nk amik kipas ????

aku trus msj boss aku..
"lupe amik kipas...tu yang ekin mls nk mkn td"

boss aku rply..
"ya allah.. ko jgn nk salahkan nenek suh mkn ye.. pdn muke"


** Mlm td aku kene tdo kt ruang tamu.. BABA!!

10 comments:

[ o k e d ] said...

gua da bace..g mkn jap..adek gua da biseng..

tm: lu kne jage2..minah ni byk makan..sume tmpt die g pon asek kne sampok

bos bk: adek lu tu tlg reserve kan tuk gua ye (moga kulop tak nampak komen ni)

BajuKurung said...

oked : lu pe hal sound TM?? gua ratah ayam je la smlm.. mne mkn nsi.. gua x smpai ati cz nenek bos gua beriye suh mkn.. nnti dia ssh ati klu gua x mkn..

she-G said...

huyoo...ratah ayam jerla..kelas betul la yu BK..semalam pizza..abes la..

she-G said...

waa..oked ade skandal dengan kulop lak ke?
BK : dah lame tunggu komen kecik tuk TM..rindu lak seminggu tak tgk..kakaka

BajuKurung said...

she-G : rindu TM ek? TM demam.. Bace ar blog dia.. rindu gak nie.. tp kontrol.. hahaha.. xleh blah..

sufi said...

haha,lawak r bace..
penulisan pun bez,
xder r ssh nk digest..

oked said...

sheG: nk kne tin recycle plak ke jadik skendel kulop?hak2..

BajuKurung said...

sufi : blog mane lu kne digest? hikhik

oked : lu komen kt blog she-G bleh? hahaha.. gua terhalau..

Fatt Chin Choy said...

teringin nak rasa masakan nenek

BajuKurung said...

Fatt : nenek mane.. lu suke ayat tergantung..