29 September, 2009

Baik Punye Ayat...

Raye Keempat adalah bosan bg aku..
Mak aku ajak kuar..
Kakak aku pun sbuk nk follow..
Ok gak kuar ngan mak....

Kiteorg lepak mkn kt Kedai Mamak area Semenyih...
Aku order Roti Canai & Milo Ais
(TM, tu peberet gua klu lepak kt kedai mamak)
Mak & Kakak aku pun order air same ngan aku..
Sbuk je dorg nie nk same ngan aku
Tp, mak aku ade order ais kosong gak..
(itu mmg air tradisi mak aku klu gi mkn kt luar)

Perkh!!! Bapak Manis !!

Mau pas cuti nie aku kne Kencing Manis..
Aku, Mak & Kakak aku pun turut merungut..
Tp aku lek je..

Kakak aku pggil "Ane" tu..

"Ne, manis sangat la Milo nie"

akak aku sound tepet..

"ya ka?"
ane tu bls pndek..
(muke dh cm baba)

"U amik air KASI LETAK TARUK TAMBAH laa"
kate ane tersbut smbil tnjuk ke arah ais kosong mak aku...

Gile gempang ayat Ane..
Aku kagum ngan penguasaan Bahase Melayu ane tu..

Mak aku sempat sound Kakak aku..
"Nur, Klu ko x paham gak, xtau la nk kate ape.."



** Akak aku trus terdiam pas ane tu bersuare..
** Time nk byr aku sempat pau ane kt cashier tu gule2 hacks..
** Mak aku hafal ayat ane tu, bile aku tnye..
** Aku tnye blik kt mak aku ape yg ane tu ckp sbb nk letak lam blog..
** Mak aku legend..

16 comments:

[ o k e d ] said...

gua da pesan..jgn g restoren bwh opis lu lg..situ semut port dlm cerek

BajuKurung said...

lu reti membace ke x? lu nmpak x gua taip Kedai Mamak Area Semenyih??

[ o k e d ] said...

lu tak phm..hmm..mksud gua bk..sbb semut tu la lu lupe ayat anne tu..

gampang ape lu emo lbey ni

BajuKurung said...

gua bkn lupe. tp gua mmg failed bab nk tgkap ape ane tu ckp.. cz gua tgh kusyuk lyn mknan.. nenek gua sakit, gua x dpt blik kg.. tu yg emo..

[ o k e d ] said...

baru gua teringt..gua tak blk kg raye ni..col nenek pon gua tak..derhaka x eak gua?

she-G said...

taktik kedai mamak mmg gitu..manis nnti minta air kosong..cas lagik..panas sgt air minta ais cas lagik...ini kawan kerja kedai mamak bagitau..dan die pom same mamak...aiyamakkk...

aishah_conteng_je said...

aishah syak..ane tu nak ngorat kamu bk,

BajuKurung said...

she-G : ape x kate yg lu je keje situ.. kan sng citer..

Aisyah : sye x rse mcm tu, mgkin dia nk ngorat kakak sye kot.. hahaha..

she-G said...

aishah : die tak nak trima lak ane tu nak ngorat die...swap dgn kakak die lak
BK : hey...ai ni ade kelasss lak sket...malas la keje kedai2 mamak ni...(padahal kene rejek sebab muka tarak muka mamak pom...ke ade?)

[ o k e d ] said...

hoi makcik2 g keje laa..

bk: mungkin mamak tu nk mintak no tepon gua

sheG: ade projek br nk gtau kamu ni

conteng: syak saja sudah mndatangkn dosa..apa lagi fitnah..

Fatt Chin Choy said...

hahaha

kali letak taruk tambah... tu dah 3 kali ganda suruh tambah air

haha

BajuKurung said...

Fatt : Kali Letak?? lepuk nk?? huhuhu

she-G said...

tadi baru nak paham si mamak tu..ni si ah fatt lak...apek?fenin ar gue ayat lu maaa...

she-G said...

oked...projek per?jgn kata projek g jamban...tak mo masuk pot...

[ o k e d ] said...

ah fatt tu typo..die nk taip kasi letak taruk tambah

mksudnye
kasi letak air kosong tu
kasi taruk air kosong tu
kasi tambah air kosong tuh

Mazeed said...

mmg legend la... gelak x hengat pas baca ayat mak ko...