10 August, 2009

Onion adalah BAWANG..

Dlu aku duk perumahan PDRM.. aku berjiran ngan 1 fmily nie dh lame.. since aku umo 5 thn smpai la aku form 1.. lame giler kan? aku bknnye ape, aku tingat la 1 story ttg adik bradik dlm fmly nie.. Anak yg sulung kwn abg aku, ank no 2 kwn aku ngan kakak aku & anak no 3 tu kwn aku.. we all nie mmbesar bersame.. tp yg pling aku jelik (wah! jelik nyah...) cume sikap yg agak poyo yg ditunjukkan oleh adik beradik nie.. sumenye dorg pling bgus la.. ade skit cm 1 blog nie "sembang kencang"... pdhal they all nie xde le bgus sgt.. klu bab citer, sume dorg je yg pling power, baju raye knon2 pling mahal & cntik, duit raye konon2 pling byak beriban2 dan pling aku x tahan bab ENGLISH.. konon2 dorg pling power..

Dulu gak Aku ske lagu2 Spice Girl, Backstreet Boys, Westlife & kwsn2 yg sewaktu dgnnye.. then, aku nie mmg suke le ngapal lirik (ayah aku slalu marah, hapal ayt quran xnak!) huhu.. nk dijdkan citer, yg sorg nie (akak nie tua 2thn dr aku) punye la poyo menerangkan mksud lirik2 tu (wlupun aku dpt detect yg dia ade gebang aku, dia ingat aku budak lg aku x phm la) dia x tau aku champion "English Is Fun" time drjah 1 dlu.. ok fine, aku berterime ksih la ats usaha dia.. tp, time tu aku dh phm la ayat2 lam lirik nie.. aku pun layan je la.. then, dia bertekak ngan aku psl 1 word nie (word yg xde kne mengena ngan lirik)...

Minah Tersebut : bla..bla..bla..bla.. ko xtau.. aku tau la, skolah aku ckp english..

Aku : lor.. Onion tu bawang la..

Minah Tersebut : Ibuuuuuuuuuuuuuuuu... Onion tu ape???

Ibu Minah Tersebut : laaaa.. bawang laa..

Wat De Fak????? Onion pun nk tnye ibu!! Aku mls ar nk berlagak..... korang leh pk kan kehandalan aku..

Note: Dont Judge A Book By Its Cover..

10 comments:

Anonymous said...

-the bulu's geng-

Dont jugde the book by its cover - for book
dont judge the car by its cover rim - for VIVA itam....hehehh bila mau masuk rim santek weii...standard chartered jee...(ayat ini adalah ayat racun tiada kena mengena dengan iklan racun serangga)uwekkk...

BajuKurung said...

wakakaakakaka.. weh bulu's! lu bikin wa pns la.. gua mmg nk kasi tuka itu rim.. tp nnti ar.. Kementerian Kewangan x mengizinkan.. lu tggu je la klu wa dh dpt bonus nnti.. bkn takat rim, ngan sume bodu wa kasi tuka jd EVO.. wakaka..

[ o k e d ] said...

gua harap lu pk la mate gua da nk nek klabu bace blog lu..kale tuh..perghhhh susa nk bce cik oi..

sekian..

p/s:mahukan nasehat pakar?hubungi gua..

BajuKurung said...

ekekeke.. ye ke oked? gua mmg nk menJAHANAM kan mate2 org yg bc blog gua.. lu pakar dlm bab ape? citer sket.. tp jgn SEMBANG KENCANG.. ekeke

[ o k e d ] said...

ape kate lu tuka background lain..

BajuKurung said...

oked : mak gua suh tnye, yg lu komen nie blog sape?? gua mls nk tnye lu.. tp mak gua suh tnye jugak.. ahaks..

[ o k e d ] said...

mak lu tatawu ke ni blog ank harun?hahahahaha

gile jahat gua

BajuKurung said...

wakakaka.. tetibe lak gua dpt rsekan Aura ANJANG & BABA kt diri lu.. hahaha.. mak gua tau gua adlh ank dia yg baik, sopan & berbudi pekerti..

[ o k e d ] said...

gua angah r..bkn anjang..gua bkn baba..gua barber

BajuKurung said...

oooo... angah ngan anjang mmg close.. lu barber ek?? bru gua tau..